Over Yvonne

Sinds Yvonne zelf de leeftijd van tieners en pubers is ontgroeid, heeft zij zich gestort op het begeleiden, coachen, onderwijzen en motiveren van deze mooie groep jonge mensen.

Al tijdens haar studie tot docent Frans, was zij bezig met de organisatie van zomerkampen en sportieve Ardennentochten. Thuis zitten en niets doen vond Yvonne toen al geen optie voor tieners!

Als docent Frans op vmbo, havo en vwo wist zij het goed aan de man te brengen. Niet alleen scoorden haar klassen goed; ze kwamen (meestal) ook graag naar de les. Zélfs op de open dagen van de school waren vele leerlingen bereid om hun sportwedstrijd af te zeggen om Yvonne te helpen.

Het muzikale talent van Yvonne (piano en zang) combineert zij ook met de jeugd. Zij richtte een jeugdkoor op waar de oudste tieners gemotiveerd werden door hen verantwoordelijkheid te geven over de jongsten van het koor. Daarbij werd er prachtig gezongen. 

Als docent merkte Yvonne dat leerlingen dikwijls echt wel te motiveren zijn, maar dat andere factoren de prestaties op school toch in de weg kunnen staan. Hierdoor kan de motivatie zakken. Yvonne heeft zich via een combinatie praktijk ervaring én wetenschappelijke verdieping, gestort op de vraag welke zaken nodig zijn om de motivatie van leerlingen zodanig te benutten dat het beste resultaat kan worden behaald.

Daarin kwam naar boven dat school en huiswerk geen losstaande elementen zijn in het leven van een tiener, maar een onderdeel vormen in het turbulente leven van een puberbrein waar zich heel veel tegelijk afspeelt. Deze kennis heeft Yvonne op het idee gebracht om een kleinschalige en huiselijk onderwijsbegeleiding te starten. In deze omgeving ontvangt zij leerlingen met wie zij via gesprekken en empathische benadering, op zoek gaat naar de leerstrategieën die het beste bij de leerling passen en die ook nog ruimte laat voor het privé-leven met gezin, familie, vrienden, religie, sport, cultuur en vrije tijd.

Yvonne was altijd al een ondernemend organisatietalent. In het verenigingsleven, in familiaire kring en in haar buurt weten zij Yvonne te vinden voor de organisatie van succesvolle evenementen.

Haar vorige bedrijf ‘Frantastique’, waarvan zij Franse les verzorgde op basisscholen was een groot succes. Haar agenda liet voortzetting toen niet toe en haar wens om vooral met tieners om te gaan heeft haar nu de weloverwogen keuze voor ’t Leerhuys laten maken.

Yvonne is getrouwd met Martijn. Samen hebben ze drie kinderen: Joke (2004), Matthijs (2005) en Guus (2009). In haar vrije tijd houdt ze van tijd doorbrengen met familie en vrienden, de wereld zien, koken, brood bakken, skiën, duiken, muziek maken en luisteren en dol op alles wat te maken heeft met interieur en design.


 

Anderen over Yvonne

-“In de klas kun je gemakkelijk sfeer creëren, maar je laat niet met je sollen!”

- “Proefwerken werden bij jou slecht zeer zelden verplaatst in tegenstelling tot bij andere docenten.”

- “Ik vertrouw jou volledig. Daar ben ik nooit in teleurgesteld.”

- “Je bent iemand die altijd aanpakt, recht voor zijn raap iets durft te zeggen en tegelijkertijd (!!) een gezellige sfeer brengt.”

- "Jij onderschat je talent om de waarheid boven tafel te krijgen in een gesprek, doortastend te zijn en tegelijkertijd iemand in zijn waarde te laten.”

- "Jij moet coach worden. Jij kunt mensen ontzettend motiveren en laten omdenken.”

- "Je hebt niet in de gaten wat voor een goede luisteraar en coach je bent. Je luistert en hebt begrip voor de situatie én kunt iemand ook op de eigen verantwoordelijkheid wijzen en de consequenties daavan benoemen.”

- "Met respect voor hoe alles ging, kun jij werken aan hoe het moet gaan!”

- "Omdat jij inclusief bent, mag iedereen zich bij jou welkom voelen.”

- "Je bent iemand die positief aanwezig is, energie brengt, vér vooruit denkt, voorbereidt en overal aan denkt.”

- “Nog vóór de deadline, stuur je een reminder.”

- "Als er een frisse wind moet komen en alles moet worden opgeschud; daar ben jij nodig!”